Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup PC

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was. Mam pytanko . Posiadam ok 2000zł .

Czy jest możliwość abym za taką kwotę z kompletował komputer do grania ?

Oczywiście chciał bym aby wystarczył mi na nadchodzące lata a co za czym idzie na nowe gry .

Z góry dziękuję

9368_gold.png

Opublikowano

Ja bez pieniędzy wykołuje komputer ( oczywiście kradzież)

A tak naprawde to wydaje mi się, że musiałbyś jeszcze dołożyc z 2 tysiące złoty.

Bo 1 tysiąc na kompa a drugi dla mnie za porade.

Pozdrawiam Osama Bin Laden

Opublikowano

Michu_PL wejź ogarnij. Ktoś się pyta i oczekuje normalnej odpowiedzi,a nie to co ty -.-

Topic: Ja kupiłem kompa za 2 tys. (monitor i procesor).

AMD Athlon II X3 425 Processor 2.7GHz Ram 2GB dostałem do tego oczywiście płytke oryginał windowsa 7

Teraz widziałem same procesory za 4 tys z 4GB ramu 3.6GHz itd :)

Ale wiadomo, że jak się ma stary monitor to też trzeba kupić.A tak to wszystkie gry mi chodzą jak dotąd

logofuw.png

Fjuczerr nakurwiamyy

xD

Opublikowano

Coś tam dasz radę kupić. Ale na ile to wystarczy to nie wiadomo, bo teraz wymagania idą co chwilę ostro do przodu.

Masz już jeden kommputer z ktorego, teraz piszesz więc wystarczy tylko modernizacja słabszych podezespołów.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Coś tam dasz radę kupić. Ale na ile to wystarczy to nie wiadomo, bo teraz wymagania idą co chwilę ostro do przodu.

Masz już jeden kommputer z ktorego, teraz piszesz więc wystarczy tylko modernizacja słabszych podezespołów.

Teraz piszę z laptopa.Ogólnie mam go dobrego ale wiece ... Laptop go do biura itp .

Nie da rady na nim grać .

A co do mojego PC to padaczka .

Wymiana jednej części goni wymianą innych .

Wyjdzie na to samo jak bym kupił new PC .

9368_gold.png

Opublikowano

CPU: AMD Phenom II Quad Core X4 955 AM3 BOX

RAM: Patriot DDR3 4GB(2x2GB) 1333MHz Viper II Sector5 CL9

MOBO: MSI 870-C45 AMD 770 Socket AM3 (PCIE/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR3)

GPU: Gigabyte ATI Radeon HD5870 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver.OC)

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST3500413AS)

PSU: Corsair CMPSU-500CXEU

Napęd: Samsung nagrywarka DVD SH-S223C czarny OEM

Case: Thermaltake V3 VL80001W2Z

~2080zł

techplanet.pl

EMPTY :C

Opublikowano

Procesor:

AMD Phenom II X4 970 Black Edit /3.5GHz, 125W, AM3, BOX/

499 zł

Płyta główna:

AsRock 890GX Extreme3 /AMD 890GX/

399 zł

Pamięć RAM:

Geil 4GB (2x2GB) 1600MHz CL8 Black Dragon

199 zł

Karta graficzna:

Gigabyte GeForce GTX 460 SE 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/mHDMI

599 zł

Obudowa:

Aerocool VX-9 PRO

220 zł

Zasilacz:

OCZ StealthXStream2 600W

239 zł

Troche ponad 2000zł bez dysku i napedu.Ale to chyba ci zostaje ze starego??

Opublikowano

No, no lepiej kupic 3 razy shit za 100zł nic jedna pozadna za 250...zakurwiste masz myslenie.Podałem zestaw taki jakbym brał do siebie

Opublikowano

Ale Bogusuaf. ma rację. Jak się da na czymś oszczędzić to się oszczędza.

Obudowa nie potrzebna jest jakaś nie wiadomo jaka droga.

Lepiej tą kasę wydać w lepsze podzespoły niż w obudowę.

Ma stary komp to może ją wziąć stamtąd, a nie 220 zł wyrzucać.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Michu_PL wejź ogarnij. Ktoś się pyta i oczekuje normalnej odpowiedzi,a nie to co ty -.-

AMD Athlon II X3 425 Processor 2.7GHz Ram 2GB dostałem do tego oczywiście płytke oryginał windowsa 7

Co to za syf?

Ja za 800 zł mam lepszego gotowca z allegro.

Ja bym radził tak.

Kup sobie komputer, 1gb ram, 2 rdzeniowy procek 3.0 GHz (słabszych nie) i około 256 mb. Resztę sobie dokup, wyjdzie taniej. Karta 1 gb grafiki za 120 zł, ram też nie jest drogi. Będzie miał mocnego kompa za MAKSYMALNIE 1200 zł.

Za 2000 to będzie już karta 2 gb i procek 4 rdzeniowy.

Nie kupuj komputerów z systemami. Skołuj sobie pirata lub pykaj na linuxie.

Opublikowano

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 3.2 GHz (439zł)

Płyta Główna: Asus M4A88T-V EVO (349zł)

Pamięć: GoodRam 4GB 1333 MHz (139zł)

Karta Graficzna: Vertex3D Radeon HD6870 (699zł)

Dysk Twardy: Samsung 500 GB F3 (139zł)

Napęd: Samsung SH-223C (90zł)

Zasilacz: XFX Core 450W (190zł)

Tacens Prior Limited (139zł)

Razem: 2140zł. Ceny z esc.pl. Jeśli to za dużo proponuję wymienić kartę na Gigabyte Radeon HD6850.

Masz tu szybki, czterordzeniowy procesor, 4GB szybkiego RAM'u, dobrą grafikę i pojemny, cichy HDD.

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz.

Opublikowano
CTD.

Wyświetl postUżytkownik Solenizant^^ dnia 12 maj 2011 - 22:10 napisał

Co to za syf?

Ja za 800 zł mam lepszego gotowca z allegro.

Ja bym radził tak.

Kup sobie komputer, 1gb ram, 2 rdzeniowy procek 3.0 GHz (słabszych nie) i około 256 mb. Resztę sobie dokup, wyjdzie taniej. Karta 1 gb grafiki za 120 zł, ram też nie jest drogi. Będzie miał mocnego kompa za MAKSYMALNIE 1200 zł.

Za 2000 to będzie już karta 2 gb i procek 4 rdzeniowy.

Nie kupuj komputerów z systemami. Skołuj sobie pirata lub pykaj na linuxie.

Człowieku, jeśli się nie znasz to sie nie wypowiadaj.Z twojej wypowiedzi wynika iż jesteś kompletnym debilem z sprawie komputerów.

Po 1. 1GB grafiki - nic mi to nie mówi.Poza tym połowa 512mb kładzie 1gb

Po 2.rdzeniowy procek 3ghz.Co z tego że ma ma to 3ghz jak połozy go taki co ma 2,5?

Po 3.Gotowce z allegro to jest najgorsze co może być.Większosc czesci włożonych do takiej budy to no-name.Zasilacze dobrane na styk, ze jak podkrecisz procka troszeczke to fajerwerki z kompa idą.

Opublikowano

CPU: AMD Phenom II Quad Core X4 955 AM3 BOX

RAM: Patriot DDR3 4GB(2x2GB) 1333MHz Viper II Sector5 CL9

MOBO: MSI 870-C45 AMD 770 Socket AM3 (PCIE/DZW/GLAN/SATA/RAID/DDR3)

GPU: Gigabyte ATI Radeon HD5870 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver.OC)

HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST3500413AS)

PSU: Corsair CMPSU-500CXEU

Napęd: Samsung nagrywarka DVD SH-S223C czarny OEM

Case: Thermaltake V3 VL80001W2Z

~2080zł

techplanet.pl

Wielkie dzięki . Z tego co widzę to ładny sprzęt mogę sobie zapodać ;]

9368_gold.png

Opublikowano

za 2tys złoty to sobie byś xboxa 360 kupił i miał sprzęt na resztę życia bo na to będą gry ciągle i nie ma że nie pójdzie ;d ( do pada da się przyzwyczaić ) ale to moje zdanie ;d

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Moze ja pare slow od siebie ;)

Jak masz zamiar cos skladac do 2k do grania, polecam Ci karty graficzne z serii Geforce GTX460 lub Radeon HD5870 / HD5890, moze nawet X2. Sprzet koniecznie na pamieciach DDR3, procesor w zupelnosci wystarczy mocniejszy dwurdzeniowy (np. AMD ~3 GHz) lub slabszy czterordzen. Nie polecam Ci procesorow trzyrdzeniowych, bo sa one nieoplacalne... Plyta glowna najlepiej na chipsecie AMD opcjonalnie z SLi. Zasilacz do tego zestawu minimum 500W, jakiś Tagan lub OCZ. Dysk i naped optyczny wg. twojego uznania, wystarcza najprostsze na SATA. Wszystkie czesni znajdziesz na allegro, nie oplaci Ci sie kupywac na stronach typu Proline lub Komputronik, poniewaz tam zaplacisz wiecej za to samo co znajdziesz na allegro. Jesli chodzi o zlozone komputery, tzw. gotowce z allegro, komponenty sa srednio dopasowane, zazwyczaj plyty glowne sa z niskiej polki cenowej. Zasilacze w takich obudowach sa przewaznie niemarkowe o mocy 350-400W, co nie jest wystarczajace dla zamontowanych komponentow i czesto trakie wlasnie gotowce po pol roku padaja. Ogolnie mowiac, za 2 tysiace mozesz miec juz dobrej klasy sprzet do grania (np. GTA 4 na pelnych detalach, podobnie Battlefield Bad Company 2, Crysis 2, NFS Shift 2 i inne)

Opublikowano

Kurwa po cholere taka wypasiona obudowa na która w ogole sie nie gapisz ... tylko jedynie przy wlaczaniu komputera. .. Zasilacz z OCZ ? Po kij ? Dobre sa takze z CHIEFTECA i duzo tansze ... sprawdzone od lat przez znane firmy ;].

Poza tym energooszczednosc sie obecnie liczy a producenci produkuja energooszczedne procki i karty graficzne. Oczywiscie nie oznacza to gorszej wydajnosci ;]. Po prostu inna specyfika budowy tych podzespolow. Sam osobiscie zlozylem zestaw energooszczedny i dosc wydajny nowe gierki chodza na full detals ;). Obudowa nie jest z KOSMOSU bo i tak jest pod biurkiem wiec po co marnowac kase.

PS: Dodam , ze posiadam 4rdzeniowego proca Intel i5 2.8 Ghz i GTS450 1GB DDR5 (GTX460 jest bardziej pradozerny a wydajnosc podobna bo testowalem z znajomym, ktory posiada ten model.) wiec o zadnym shicie nie ma mowy.

jqeuR.png

Opublikowano

Prawdę mówiąc to za przeproszeniem obudowę mam w czterech literach ..

Więc co o tego to mogę mieć nawet jakieś gówno za 10 zł lub drewnianą skrzynkę .

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...